L'Ajuntament de Roses ha aprovat el projecte de millora d'un dels pocs espais públics de Santa Margarida de Roses. La zona es troba entre el carrer riu Ridaura i el Canal Gran. Govern i oposició van coincidir en la mancança d'espais públics que permetin donar serveis com zones d'oci. Des de fa anys el govern negocia l'ús dels terrenys del New Orleans com a espai per a vehicles.

El projecte que es va aprovar al darrer ple municipal preveu la inversió de 149.998 euros. Com que es tracta d'una zona de servitud de protecció de domini públic marítimo-terrestre, l'Ajuntament ha sol·licitat una autorització per executar les obres. Serà un espai d'oci amb zona verda i de lleure.

L'aprovació del projecte va posar sobre la taula una vegada més el debat sobre «un dels barris que més mancances té d'espais públics», segons va remarcar el regidor d'ERC, Joan Plana, i en el que van coincidir els grups. Plana va posar de manifest que s'hauria d'«anar fent una previsió a llarg termini per anar recuperant espais públics on pràcticament no n'hi ha, un repte de llarg abast i llarg temini». «Animem que es faci feina continuada per anar millorant totes les zones que tenim i adquirir-ne el màxim de possibles», va dir el regidor.

El regidor del PSC, Toni Rodríguez, va afegir que s'hauria de «plantejar la densitat de Santa Margarida d'una altra manera».

Per a Manel Escobar, la urbanització ha estat «molt oblidada» i va recordar el mal estat en què es troba la zona del final dels canals a tocar la carretera C-260, amb vaixells abandonats i aigua estancada.

El nou projecte es va aprovar amb els retrets de Cs perquè considera que es treballa amb vista a les properes eleccions. «Suposo que ara ve d'aquí uns mesos alguna cosa important i suposo que és hora d'anar arranjant els parcs i carrers de Roses».

L'alcaldessa, Montse Mindan, malgrat admetre les dificultats que genera no disposar d'espais públics, va insistir que en els darrers anys s'ha fet molta inversió. Respecte a la problemàtica, va apuntar com a exemple de les dificultats que «vam estar buscant espais per intentar posar equipaments de gronxadors i no en vam trobar, vam arribar a definir una zona d'una rotonda», i la resta es va situar a la platja per tal que els nens puguin anar a jugar.

Mindan va explicar que per disposar de més espais «hauria de ser per adquisició i preu públic i a preu de terreny urbanitzable o urbà i és el que tocaria fer si es volgués fer increment de zona verda o plaça pública».

Mentrestant, busquen solucions com les negociacions per convertir en aparcament els terrenys de l'antic New Orleans. Mindan va defensar, però, que s'ha fet molta inversió per millorar la urbanització.