La Policia Nacional a les comarques de Girona i han arrestat sis dels proxenetes del grup criminal que hi havia darrere dels fets.

Una de les dones alliberades va ser comprada per l'organització criminal al seu país d'origen quan tenia 14 anys. Van pagar 3,000 euros i a més, la van obligar a casar-se.

Segons ha pogut comprovar la policia, les dones captades, normalment eren joves i eren explotades laboralment en tasques domèstiques per després ser explotades sexualment. I a més, després les obligaven a robar als seus clients.

Els dos principals membres de l'organització han ingressat a la presó. L'operatiu policial també ha permès escorcollar dos domicilis de la província de Girona. On s'han comissat 88 cartutxos de 7x65 mm, 25 plantes de marihuanas i diversa documentació relacionada amb els fets investigats.

6

Cop a la prostitució a les comarques de Girona

Denúncia d'una víctima

La investigació de la Policia Nacional va començar després de la denúncia d'una jove de nacionalitat búlgara. Aquesta va explicar als agents que va ser comprada al seu país d'origen per 3.000 euros quan tenia 14 anys. I que a més, la van forçant a contreure matrimoni amb un dels integrants de la banda. Posteriorment va ser traslladada fins a Espanya on en un primer moment va ser explotada laboralment en tasques domèstiques i llavors, va ser explotada sexualment. I al final, va relatar, també l'obligaven a sostreure béns als seus clients.

Després de determinar que la denunciant es tractava d'una víctima de Tràfic d'Éssers Humans, els investigadors van continuar amb les seves indagacions i van constatar l'existència d'una organització criminal que captava dones joves per explotar-les sexualment.

Amenaces i violència física

A més, els agents també van constatar que extorsionava aquelles dones que ja exercien la prostitució a la via pública per la zona d'Empuriabrava, arribant a aconseguir el control de la prostitució a la zona. Els membres de l'organització no dubtaven a emprar amenaces i fins i tot violència física per vèncer la voluntat de les víctimes i d'aquesta manera mantenir-les explotades.

Després de diverses gestions, i amb la col·laboració de les autoritats búlgares, els agents van identificar els integrants de l'organització i van localitzar a les dones prostituïdes. Durant l'operatiu policial van arrestar sis integrats de l'organització, dels quals els dos dels principals membres han ingressat a la presó.

A més, es van fer dos escorcolls a la província i es va localitzar marihuana, munició, documentació i prop de 3.000 euros.

Aquesta operació s'emmarca dins el Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d'Éssers Humans amb Fins d'Explotació Sexual. La Policia Nacional recorda que compta amb la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'aquest tipus de delictes i la trucada no queda reflectida la factura telefònica.