El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs i ha retirat el carnet al conductor begut implicat en l'accident mortal d'aquest dissabte a Avinyonet de Puigventós en què va morir un jove de 18 anys de Figueres en el xoc entre un coxte i una moto.

El jutjat d'Instrucció número 2 de Figueres, en funcions de guàrdia, va prendre diumenge declaració al conductor, que està acusat de conducció sota els efectes de l'alcohol i homicidi imprudent.

Després de retirar-li el carnet, el magistrat el va deixar en llibertat provisional però ha ordenat compareixences periòdiques davant. La causa està oberta pels delictes de conducció sota els efectes de l'alcohol i homicidi imprudent.

Els fets van tenir lloc pels volts de les vuit del vespre de dissabte, a la confluència entre l'N-260 i el carrer Tramuntana, dins el terme municipal d'Avinyonet de Puigventós, quan un turisme i una moto van xocar frontalment.

Els Mossos d'Esquadra van detenir el conductor del turisme, un home de 33 anys i veí de Figueres, per conduir sota els efectes de l'alcohol. A la prova d'alcoholèmia va triplicar la taxa permesa: va donar 0,86mg/l, mentre que el límit legal és de 0,25mg/l.

Va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi per imprudència greu, un delicte de lesions per imprudència greu i un altre per conducció sota els efectes de l'alcohol.

Arran del xoc frontal entre el cotxe i la moto, va morir un jove de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, que viatjava de passatger posterior del vehicle de dues rodes. El pilot de la motocicleta, un menor d'edat, va resultar ferit de gravetat i va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona, segons va informar el Servei Català de Trànsit. El jove continua ingressat. En canvi, tant el conductor del turisme com la resta de passatgers del cotxe van resultar il·lesos.

El mateix dissabte els Mossos van detenir el conductor del turisme després de constatar que conduïa begut i que triplicava l'alcohol permès.

Arran de l'accident, es van activar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, tres dotacions dels Bombers i dues ambulàncies i una unitat de suport psicològic del SEM.