El TSJC ha tombat el recurs del Consell Comarcal i condemna l'ens a pagar a la UdG 242.726,40 euros més els interessos de demora des del 7 de maig de 2012 per una subvenció fixada en un conveni entre ambdues institucions que va perdre i que havia d'abonar a la universitat.

L'acord es va signar el 12 de novembre de 2007 amb l'objectiu de desenvolupar un projecte anomenat L'Administració des de la llar a la comarca de l'Alt Empordà. El conveni establia que el Consell aportaria de manera directa 72.912,96 euros i la universitat, 169.430,24 més.

La resta, 243.043,20 euros, corresponien a una subvenció que havia de concedir el Ministeri d'Administracions Públiques i que el Consell havia de transferir a la universitat.

Segons recull la sentència, la Secretaria d'Estat de Cooperació Territorial la va concedir a través d'una resolució el 9 de juliol de 2007, però mai es va abonar perquè el Consell no va enviar, abans de l'1 de desembre, la documentació de l'adjudicació, tal com estableix la normativa.

La interlocutòria conclou que, tal com recull la sentència recorreguda, la pèrdua de la subvenció es va produir per «incompliment de les obligacions del Consell Comarcal per fer-la efectiva» perquè aquest ens era el beneficiari de l'ajut.

L'alt tribunal confirma així la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu Número 3 de Girona de 2015 i condemna l'administració local a pagar les costes.

Per tot plegat, la Sala Contenciosa-Administrativa del TSJC desestima el recurs d'apel·lació i imposa al Consell el pagament de les costes del procés, fixades en un màxim de 1.500 euros.