El conductor de la moto implicat en l'accident de trànsit mortal de dissabte a l'N-260 a Avinyonet de Puigventós no té permís de conduir. El noi, de 17 anys, a més, conduïa una motocicleta de 125 cc que tampoc comptava amb assegurança, segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra.

El menor conduïa aquest vehicle de dues rodes i duia de passatger un altre jove de 18 anys, el qual va morir en el sinistre viari.

I és que un cotxe, conduït per un xofer begut, va impactar frontalment contra els dos joves. Un cop fatal que va acabar amb la vida del passatger i que és la causa del sinistre mortal.

L'altre jove, el de 17 anys, també va resultar ferit de gravetat i va ingressar a l'hospital Josep Trueta de Girona, on encara roman, segons fonts del centre sanitari, evolucionant, però el seu estat segueix sent greu.

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) que instrueixen aquest accident de trànsit mortal, a banda de detenir el conductor homicida pels fets d'aquest dissabte, en el seu atestat també han instruït diligències penals contra el conductor de la moto perquè el menor conduïa sense carnet una moto de 125 cc. Aquestes han estat remeses a la Fiscalia de Menors, que citarà el jove quan ho consideri oportú. I a més, com que no tenia assegurat el vehicle de dues rodes, ha quedat denunciat administrativament per aquest fet.

Pel que fa al conductor del cotxe, un veí de Figueres de 33 anys va quedar arrestat per conduir sota els efectes de l'alcohol. A la prova d'alcoholèmia va triplicar la taxa permesa: va donar 0,86mg/l, mentre que el límit és de 0,25mg/l.

Va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi per imprudència greu, un delicte de lesions per imprudència greu i un altre per conducció sota els efectes de l'alcohol.

Aquest diumenge va passar a disposició del jutge de Figueres, el qual va deixar en llibertat amb càrrecs el conductor i li va retirar el permís de conduir.