ERC Roses reclama al govern municipal, format pel PDeCAT i GDP, que acceleri els tràmits de redacció de l'ordenança de civisme. Ja fa més d'un any i mig que el ple municipal va aprovar una moció presentada per ERC on es demanava que es redactés aquesta ordenança, a dia d'avui inexistent al municipi, on es contemplés de forma especial una regulació inclusiva de l'espai públic.

Pocs mesos després, durant la negociació dels pressupostos municipals, el govern es va comprometre a enllestir el text abans del juny de l'any 2018.

Ara per ara, a mitjans d'octubre del 2018, encara no s'han enllestit els treballs per redactar i aprovar aquesta ordenança, i la comissió encarregada de la seva negociació fa mesos que no es reuneix. Això ha provocat que el Grup Municipal d'ERC mostri el seu malestar amb aquesta qüestió i reclami al govern celeritat en aquest tema. «Ja fa 18 mesos que el ple va aprovar la moció, i no pot ser que el tema es dilati tant», assegura el regidor republicà Gerard Teixidó. ERC espera que abans d'acabar l'any es reprenguin les tasques de la comissió redactora.