14 de octubre de 2018
14.10.2018
Diari de Girona

Tanca la mítica Truiteria de Figueres

El local va obrir fa gairebé 35 anys amb les primeres truites i menús a 50 pessetes de cuina casolana

14.10.2018 | 00:30

La mítica Truiteria l´Ou d´Or de Figueres, un local de referència a la ciutat, va tancar divendres les seves portes després de gairebé 35 anys i deixant enrere anys de cuina i celebracions de nombroses generacions de figuerencs. La Flora Moncanut, la propietària, es jubila i la manca d´un relleu generacional fa que les portes de moment no es tornin a obrir.

«Estic emocionadíssima, perquè la gent ha volgut venir a acomiadar-se», diu la Flora. Té agraïments per tots els clients, alguns dels quals han anant venint durant molts anys a fer un àpat o una celebració. «Si no hi ha clients no hi ha negoci, gràcies a ells que sempre han anat venint», assenyala. Com a anècdota i una mostra del que ha representat aquest local de restauració per a molts veïns, relata que ha conegut «quatre generacions d´una mateixa família gràcies al restaurant, gent que ho ha celebrat tot sempre aquí, aniversaris, sants...».

El local al carrer Sant Llàtzer era del seu pare, en Lluís. Un amic va proposar llogar-li per obrir un restaurant. «El pare li va dir que no li faria pagar lloguer, que anessin a mitges», i així es va obrir la Truiteria l´Ou d´Or.

Poc després, la família se´n va desvincular i ho va acabar tirant endavant la Flora. «Fèiem menús a 50 pessetes, primer eren truites però després vam anar incorporant altres plats», recorda.

La idea inicial del negoci va ser obrir una truiteria perquè a Barcelona hi havia la Flash Flash Truites de tot tipus. Malgrat incorporar altres plats, sempre hi ha truites. La Flora destaca: «És cuina totalment casolana, sempre hi hem afegit un plat de cuina d´autor, però la base és casolana».

El negoci ha anat evolucionant i la propietària recorda que la seva mà dreta, «la Dolors, amb qui hem pres totes les decisions, ara està jubilada». No hi ha hagut relleu generacional perquè el fill de la Flora es dedica a la gastronomia, però com a professor a una escola d´hosteleria de Barcelona.

La jubilació de l´ànima d´aquest local ha portat a tancar les portes del mític restaurant, tot i que diu que «quan la nostàlgia hagi passat, si trobo algú que vulgui llogar el local, ja ho veurem».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook