El pilot altempordanès Maverick Viñales va tenir, la setmana passada, un autèntic gest solidari cap a un jove de Roses amb qui es coneixien de vista per fer vida en el mateix poble. El corredor del Mundial de MotoGP, de 23 anys, va finançar els 81.000 euros que costava la cama ortopèdica que necessitava Óscar Fernández, un noi de 23 anys, també, que està sent tractat d´un càncer des de fa dos anys. El pilot rosinc i palauenc del Movistar Yamaha va sufragar tota la despesa després que li arribés una crida a través de xarxes socials on Fernández demanava col·laboració per costejar la pròtesi biònica Genium X3 Otto Bock.

Segons fonts directes de l´entorn del pilot, consultades pel Setmanari de l´Alt Empordà, a Maverick el va «impactar la història, de superació i de lluita (d´Óscar Fernández)» i volia ajudar-lo perquè tingués «una vida digna i més o menys normal». La notícia difosa per emporda.info va tenir un ampli ressó a molts mitjans.

Fernández va agrair, visiblement emocionat, el dimecres passat, a través d´un vídeo que es va viralitzar a Facebook i a Instagram, el gest de Maverick i del seu assistent en el Mundial, el garriguellenc Àlex Salas: «És molt emocionant, Maverick ha tingut el gran detall d´ingressar-me totes les despeses, 81.000 euros, de la cama ortopèdica. Estic molt feliç, no m´ho esperava, ha tingut un gran cor. No hi ha paraules per agrair-li-ho, podré sentir tenir una cama normal i caminar».

Tot i tenir la pròtesi finançada, la malaltia que segueix patint Fernández genera nombroses despeses de desplaçaments a les visites mèdiques: «Haig de venir fins a Barcelona a fer el tractament. Per desgràcia, tinc una paga molt petita, de 400 euros, per minusvalidesa. No puc viure amb això. He lluitat contra tumors i cirurgies i ho intento afrontar com puc, però econòmicament m´està destrossant». Per aquest motiu, agraeix la solidaritat de totes aquelles persones que el puguin seguir ajudant i ha fet públic un número de cc (ES23 0081 0177 1100 0204 7707).

Dedicar-se a l´oncologia

Fernández va patir un tumor a la cama dreta ara fa dos anys que va acabar amb una amputació i en els darrers mesos se li va expandir en el pulmó, del qual està sent tractat en aquests moments. Les anades i vingudes a l´Hospital de la Santa Creu i Sant Pau són constants i aquest dilluns ha pogut tornar uns dies a Roses després d´una setmana en el centre barceloní.

El rosinc, que havia treballat en una pizzeria de la vila i que practicava esports de gimnàs, córrer i de bicicleta de muntanya, ha explicat en aquest setmanari que aquesta pròtesi biònica «serà una passada perquè podré fer esport; mai serà com la que tenia, però podré fer moltes coses i serà més que suficient, ja em conformo».

Fernández té clar cap a on vol vincular-se en un futur: «Vull encaminar-me cap a la infermeria i en el món de l´oncologia, per poder ajudar pacients que passen pel mateix que jo; també em faria créixer com a persona».