L'Audiència de Girona ha rebaixat la condemna al caporal de la Guàrdia Urbana de Figueres que va amenaçar de mort l'alcaldessa Marta Felip dient que li dispararia al cap i va fer extensiva l'amenaça a altres càrrecs del cos. El jutge considera que la malaltia mental que pateix pot afectar la seva impulsivitat i que aquesta alteració «es manifesta com a conseqüència de la problemàtica laboral del condemnat».

El tribunal ha estimat parcialment el recurs d'apel·lació que va presentar la defensa de l'agent aplicant-li l'atenuant d'alteració mental.

Per això, li rebaixa la condemna d'1 any i 3 mesos de presó a 6 mesos. Com que no té antecedents i la pena és inferior a 2 anys, no haurà d'entrar a presó després que el jutjat hagi acceptat la suspensió de l'execució de condemna amb la condició que no torni a delinquir durant 2 anys.

Els fets van passar el juny de 2015 quan va trucar el cap de Recursos Humans després que l'expedientessin. El policia, que estava de baixa en el moment dels fets i que encara hi està, va fer extensiva la seva amenaça a l'inspector, al sotsinspector i a un sergent.

Durant la conversa amb el treballador, va dir-li que mataria l'alcaldessa, l'inspector, el sotsinspector i un sergent del cos. Quan va proferir les amenaces, el policia disposava d'una pistola i d'una carrabina (que després de rebre la denúncia els Mossos d'Esquadra li van retirar). Els afectats van donar veracitat a les amenaces.