El cercle d'empresaris Euram confia que l'arribada de la via d'ample internacional a Vilamalla impulsarà el Logis Empordà. Per al col·lectiu, la licitació del projecte ha de suposar l'impuls definitiu que necessita el Logis per convertir-se en la futura plataforma intermodal de l'Empordà, amb connexió ferroviària d'ample ibèric i europeu.

Des del Cercle Euram confien que la intervenció de la Genralitat en aquest projecte representarà l'empenta definitiva per a la seva finalització. Fa anys que la materialització d'aquest centre per a la logística i distribució i activitats de valor afegit, amb vocació transfronterera, és un dels cavalls de batalla del Cercle Euram de l'Empordà, que defensa que ha de convertir-se en un punt d'intermodalitat entre contenidors i camions.

A la reivindicació, s'hi ha sumat també el Cercle Euram Garrotxa, que, juntament amb l'Empordà, considera el Logis «una infraestructura bàsica no només per a l'Alt Empordà, sinó també per a les comarques del nostre entorn», diu Josep Perxas, president de l'Euram Empordà. En aquest sentit, es destaca que la Garrotxa té un dèficit de sòl industrial que el Logis Empordà podria ajudar a resoldre.

El projecte definitiu podria estar en mans de la Generalitat aquesta tardor i implicaria que les obres podrien començar el 2019.