La situació de la família d'avis de Figueres que des de dilluns vivia al carrer després de patir un desnonament s'ha resolt des que ahir van acceptar un pis d'emergència social.

L'Anna, de 63 anys, la seva parella, de 81, i la germana, de 60, van ser desnonats per impagament del lloguer d'un immoble del carrer Cendrassos de Figueres. Des d'aleshores han dormit al carrer abrigats amb cartrons a les portes d'un edifici d'oficines del centre de la ciutat.

Des de l'Ajuntament de Figueres, amb qui dimarts no va ser possible contactar però que ahir va fer declaracions a Diari de Girona, expliquen que ja se'ls havia ofert un habitatge social en anteriors ocasions. Ahir, des de Serveis Socials, se'ls va tornar a citar per adjudicar-los un dels pisos socials que hi ha disponibles a la ciutat que els permetés deixar de dormir a la intempèrie.

Per a l'Anna i la seva família es tracta d'una solució temporal mentre busquen una nova casa. «Som grans, delicats de salut i necessitaríem viure a prop del centre», expliquen en referència a la ubicació allunyada de l'habitatge social.

L'Ajuntament de Figueres ha defensat l'actuació de Serveis Socials en casos com el de l'Anna i la seva família. Asseguren que no deixen «dormint al carrer ningú que no ho vulgui» i que tant des de Serveis Socials com des de la Guàrdia Urbana es facilita una pensió en aquells casos en què no hi ha disponibilitat de pisos.

Referent a aquest cas, asseguren que fa anys que Serveis Socials els atén i els mateixos afectats reconeixen que en anteriors ocasions l'Ajuntament els ha reubicat en una pensió. El consistori nega les acusacions de «marginació» dels afectats i defensa el procediment que ha seguit l'administració.