L'alerta va saltar al barri del Culubret de Figueres després que ahir a la tarda es produís un tiroteig en plena llum del dia. Els fets van tenir lloc pels volts d'un quart de cinc de la tarda quan, d'un cotxe, va baixar un dels dos ocupants i va disparar a l'alçada del Bar Tramuntana, situat al carrer Avinyonet. No hi va haver ferits.

La Guàrdia Urbana va aconseguir aturar el cotxe i detenir-los poc després com a presumptes autors del tiroteig. La policia sospita que estaria relacionat amb alguna baralla entre famílies.

El vehicle que conduïen els detinguts va entrar al barri del Culubret pel mateix carrer Avinyonet i es va aturar a l'inici del carrer Major. Del cotxe en va sortir un home amb una pistola i va obrir foc contra el Bar Tramuntana però després l'arma se li va encallar, segons ha explicat l'Ajuntament de Figueres.

Una de les patrulles de la Guàrdia Urbana que vigila el barri va sentir els trets, però els dos homes van fugir amb el cotxe després que alguns veïns intentessin aturar-los. Aleshores es va iniciar una persecució que, amb la col·laboració d´una altra patrulla que hi havia a la zona del Parc Bosc va aconseguir aturar el vehicle i detenir-los al carrer Glòria Compte.

Abans de ser arrestats, es van desfer de l'arma i la munició i els agents ho van trobar a la vora. Es tracta d'una pistola automàtica amb munició il·legal.

Poc després del tiroteig, fins al lloc s'hi van desplaçar diverses unitats de l´Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d´Esquadra.

Els detinguts, dos homes d'entre 25 i 30, van passar posteriorment a disposició dels Mossos. El conductor del cotxe, a més, no duia carnet i va donar positiu al control de drogues.

A més, fonts municipals apunten que no resideixen al barri. De fet, el pilot seria originari de Sevilla i tindria antecedents. Es desconeix la causa dels trets, però tot indica que es tractaria d´una baralla entre famílies.

Gravats per les càmeres

Els fets van ser enregistrats per les càmeres de videovigilància i tant l'alcaldessa, Marta Felip, com el regidor de Seguretat, Quim Felip, van assegurar que en cas que no se´ls hagués pogut detenir, la gravació de les imatges hagués permès localitzar-los. Tot i això, la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana va permetre detenir-los «en menys de quinze minuts». També van insistir en els «bons resultats» del patrullatge al barri però que caldria intesnficiar-lo.