L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimarts un acusat que s'enfronta a 5 anys de presó per abusar sexualment d'una nena de 8 anys a Empuriabrava. Els suposats tocaments van passar entre novembre i desembre del 2015. Aleshores, el processat -parella de la mare de la nena- passava alguns caps de setmana a casa amb la menor. Segons les acusacions, de matinada la nena es va ficar al llit on hi havia la parella i va ser llavors quan el processat li va fer tocaments a la vulva. Al judici l'acusat ha afirmat que no té per què "dubtar" del que va explicar la nena i sosté que, en tot cas, la va tocar de forma accidental. "No va ser una situació buscada, ni provocada, ni molt menys intencionada", sosté la defensa.

El cas que ha arribat aquest dimarts a judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona es remunta als mesos de novembre i desembre del 2015. Aleshores, l'acusat passava alguns caps de setmana amb la menor d'edat i la seva mare, a un domicili d'Empuriabrava.

Segons les acusacions, una nit de matinada la petita es va aixecar i es va ficar al llit amb la parella. Va ser llavors quan l'acusat, segons sostenen la fiscalia i l'acusació particular, va abraçar la mare i va acabar fent tocaments a la vulva a la menor, que tenia 8 anys en el moment dels fets. La fiscal sosté que els abusos van ser per sobre la roba mentre que l'acusació particular indica que van ser per dins el pijama.

La nena li va explicar els tocaments al seu pare -que estava separat de la seva mare- i va acabar interposant una denúncia el gener del 2016. Segons ha detallat al judici, no va anar a la policia abans perquè la mare de la menor li va dir que posava punt final a la relació amb l'acusat i això el feia estar "tranquil". Més tard, però, a descobrir que tornaven a ser parella i va decidir denunciar per protegir la nena.

La menor ha declarat a porta tancada i la seva mare s'ha acollit a la dispensa que preveu la llei perquè actualment encara és parella de l'acusat. El processat ha explicat que va demanar "perdó" pels fets i ha dit que mai va posar "en dubte" el relat de la nena. Afegeix, però, que si es van produir els tocaments, va ser de forma fortuïta o accidental o perquè, a altes hores de la matinada i al llit, va confondre la menor amb la seva parella.

La fiscalia demana 5 anys de presó i 10 anys de llibertat vigilada per un delicte contra la llibertat sexual d'abús a menor de 16 anys. En matèria de responsabilitat civil sol·licita una indemnització de 2.000 euros. L'acusació particular vol una condemna de 4 anys de presó. Les acusacions també demanen que es mantingui l'odre d'allunyament que hi ha en vigor.

La defensa, per contra, exposa que els tocaments no van ser en cap cas "intencionats". En cas que la sala condemni l'acusat, l'advocat sosté que li han d'aplicar una circumstància atenuant de reparació del dany i una altra de diligències indegudes pel temps que el cas ha estat aturat a instrucció. El judici ha quedat vist per a sentència.