L'Audiència de Girona va jutjar ahir un acusat d'haver realitzat tocaments a la filla de la seva parella a Empuriabrava. Segons les acusacions, els fets haurien tingut lloc el novembre del 2015 a l'habitatge de la mare de la nena. L'home vivia a Figueres, però alguns caps de setmana els passava allà.

Una nit, la nena es va ficar al llit de la parella i va ser llavors quan l'home li hauria realitzat tocaments a les natges i la vulva per sota de la roba. La menor va explicar-ho tot al seu pare (els progenitors estaven separats) i aquest va presentar una denúncia el gener del 2016 en contra de l'encausat, que en l'actualitat encara és la parella de la mare de la menor.

Durant la sessió d'ahir, el pare va justificar aquest retard, basat en la intenció de la mare de deixar l'home. El pare també va explicar que la nena li havia manifestat en alguna ocasió que l'acusat li havia intentat fer petons a la boca i que, després dels fets, no el volia tornar a veure més. La menor va declarar a porta tancada i la seva mare va optar per no fer-ho.

Pel que fa a l'acusat -que només va respondre preguntes de la seva defensa-, va apuntar que «ja havia demanat perdó pels fets» i que en cap moment «s'havia posat en dubte el relat de la nena». L'home va justificar els tocaments dient que, si es van produir, va ser de forma accidental i que «havia confós la mare amb la menor».

Durant el judici també van comparèixer les psicòlogues, que van apuntar que la nena tenia «un conflicte d'interessos». Van descartar que el seu relat fos «exagerat» i que ella «no volia causar cap perjudici a ningú».

Cinc anys de presó

El Ministeri Fiscal acusa l'home d'un delicte contra la llibertat sexual d'abús a menor de 16 anys i li demana una pena de 5 anys de presó i 10 de llibertat vigilada. També reclama una indemnització de 2.000 euros en concepte de responsabilitat civil. Pel que fa a l'acusació particular, aquesta contempla una pena de 4 anys de presó. La defensa del processat en demana l'absolució.