Roses va tancar ahir la temporada de creuers amb el vaixell Serenissima, un antic trenca gels que va atracar amb un centenar de turistes britànics. La població ha passat dels quatre creuers de 2017 a vuit.

El creuer va arribar procedent de Port-Vendres dimarts i va marxar ahir al vespre.

Els turistes van contractar excursions per visitar el centre de Figueres, el Museu Dalí i el jaciment arqueològic d'Empúries.

El vaixell va ser construït el 1960 i va tenir una anterior vida com a trenca gels. Actualment reconvertit en creuer, ja havia visitat la població fa dos anys.

La temporada de Roses es tanca amb aquest creuer i unes xifres que, malgrat no ser les previstes inicialment, dupliquen les escales i els passatgers de l'anterior. És la tercera temporada consecutiva que s'incrementen els creuers.

Mentre el 2017 es va tancar amb quatre escales i 2.400 passatgers, aquesta temporada, segons les dades facilitades per Ports de la Generalitat, serà amb 5.200 passatgers i vuit escales. A l'inici de la temporada es van anunciar fins a tretze escales, però el mal temps va obligar quatre dels creuers previstos a fer modificacions a les rutes inicials. Tot i això, és la millor temporada dels darrers anys.

A Palamós la temporada de creuers es tancarà el 9 de ­novembre.