Els tres principals museus de la ciutat s´han unit en el marc del festival Som Cultura per mostrar el figuerenc més il·lustre, Salvador Dalí, a la seva etapa més primerenca, la infantesa i la joventut, molt vinculat a la ciutat. Una ruta a través de les col·leccions dels museus servirà per conèixer el Dalí infant i el Dalí jove.

«Som Dalí, Som Museus, Som Figueres. Del xarleston a les garotes» permetrà conèixer els jocs amb els quals es va divertir el pintor, els amics i les seves primeres obres. Cada un dels museus permet apropar-se a l´univers dalinià d´aquesta primera etapa.

La iniciativa, que es portarà a terme el dissabte 3 de novembre, permet per només 5 euros l´entrada als tres museus i una visita guiada.

La ruta es complementarà amb una actuació en directe de música de fox trot a càrrec de Xavier Benítez, Albert Comaleras, Albert Burcet i Brady Lynch i per acabar amb un vermut a la Rambla a càr­rec de l´Hotel Duran amb una copa de cava i una garota. El preuserà de 6 euros.

La imatge que serveix per il·lustrar la ruta, d´una col·lecció privada, es pot veure Salvador Dalí a Cadaqués ballant un xarleston. La fotografia data de 1926 i s´hi pot veure un pintor molt jove. Juntament amb una altra on hi apareix la seva germana es poden veure en una exposició i al llibre de Mariona Seguranyes, Els Dalí a Figueres.