n L'Ajuntament de Roses va atendre l'any pasat 1.500 persones a través de Serveis Socials i va atorgar 300.000 euros en ajudes. La majoria, 1.016, tenen nacionalitat espanyola. El paquet d'urgències socials ascedeix a 98.335 euros. Aquest any, la població assumirà la compra per primer cop d'un pis per a destinar-lo a lloguer social.

El regidor de Benestar Social, Marc Danés, va oferir les dades en un balanç del 2017 adreçat als veïns per donar una visió general dels serveis i recursos que es destinen a la població.

De les 1.500 persones que han requerit ajuda social, 703 van ser homes i la resta dones.

Pel que fa a la procedència, als 1.016 usuaris del país s'hi sumen 320 provinents del Marroc, 75 d'altres països de la Unió Europea, 63 d'Amèrica, 2 d'Àsia, i 13 de la resta d'Àfrica.

La major partida econòmica d'aquesta àrea s'ha destinat a la gent gran. En concret s'han destinat 142.500 euros per al transport i al servei de residència.

Els ajuts per a pagar els serveis bàsics han estat la segona major despesa amb 98.335 euros, seguit de 53.263 euros per a l'atenció a la salut (residència, odontologia i ortopèdia). També s'han destinat 17.620 euros per a manutenció i habitatge, i la resta fins arribar als 300.000 euros per a altres despeses. El regidor va avançar que s'incorporarà un nou ajut econòmic adreçat a les famílies monoparentals per al pagament de l'impost de Béns Immobles (IBI) que s'aplicarà de manera imminent.

D'altra banda, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones incorpora un nou programa amb un curs de prevenció de violència de gènere per al professorat de les escoles. L'increment de places a la residència per a gent gran i la implantació d'un centre obert encarregar d'aport suport escolar i seguiment a nens i joves en perill d'exclusió social és el darrer dels projectes nous.