L'Ajuntament de Figueres va lliurar dissabte diverses disticions i reconeixements a empreses i persones.

El lliurament dels Honors i Distincions van destacar amb la Medalla d'Honor a l'empresari Dídac Lee en reconeixement a la projecció que ha fet de la ciutat arreu del món a través de la seva trajectòria professional.

Ha fundat diverses empreses tecnològiques, entre les quals es troba Inspirit, Scubastore (actualment TradeINN), Fhios, ThreePoints (al costat de Grupo Planeta) o Península, un dels seus projectes més recents, una consultora d'innovació per a corporacions.Ha fundat diverses empreses tecnològiques, entre les quals es troba Inspirit, Scubastore (actualment TradeINN), Fhios, ThreePoints (al costat de Grupo Planeta) o Península, un dels seus projectes més recents, una consultora d'innovació per a corporacions.

Amb la Medalla d'Honor també es va reconèixer l'empresa Rieju que va ser creada l´any 1934 pels joves emprenedors Lluís Riera i Jaume Juanola. Es va constituir formalment com a societat el 1942, a la ciutat de Figueres, i des d´aleshores ha donat continuïtat, de forma ininterrompuda, a la fabricació de bicicletes, ciclomotors i motocicletes, sense perdre la propietat ni la gestió local. Rieju és, actualment, present als cinc continents, amb una extensa xarxa de concessionaris i distribuïdors.L'any 2006 van arribar a exportar el 60% de la seva producció, posicionant-se com una de les marques capdavanteres del mercat de ciclomotors al mercat europeu.

Amb la Fulla de Figueres de Plata es va distingir a títol pòstum a Narcís Oliveras i Terrades en reconeixement a la seva trajectòria en el món cívic, social i polític a la ciutat de Figueres.

Va néixer a Figueres l´any 1930 on el seu pare regentava una carnisseria. Llicenciat en Dret i gerent d´empresa, el passat familiar -era descendent del republicà Abdó Terrades- pesava i condicionava. Va compaginar la seva feina al capdavant d´una empresa oleohidràulica amb la política. Integrant del nucli fundador de l´Assemblea de Catalunya, no va dubtar en posar-se al costat d´un altre líder polític figuerenc, el mític Josep Pallach, quan va crear el Reagrupament Socialista i Democràtic, a les acaballes del franquisme.

L'empresa que va rebre la Fulla de Figuera de Plata va ser Càritas de Figueres en reconeixement a la tasca duta a terme per aquesta entitat en favor de les persones que es troben en situació o risc de pobresa i exclusió social i per facilitar la seva promoció i integració a la societat.

Fill adoptiu de la ciutat

Com a Fill Adoptiu es va reconèixer la trajectòria de Josep Frigola en el món social i cívic per la seva condició de missioner a diversos països de l'Àfrica.

L'Ajuntament també va atorgar el títol de Ciutadà d'Honor a Maria Rosa Gratacós per la seva trajectòria com a concertista, professora de música i compositora; i a Xavier Roura, per la seva implicació en el món empresarial de la ciutat i en el teixit associatiu.

Finalment, la distinció de Ciutat va ser per la Casa Cultural de Andalusia per la seva trajectòria com a entitat integradora de la comunitat andalusa a Figueres, coincidint amb la celebració de 30 anys de la seva creació.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va destacar en el seu discurs que amb l'acte es fa memòria i "reconegut la trajectòria de persones, empreses i entitats. Tots ells, que han fet, i que fan tant per Figueres, ens omplen de satisfacció i ens esperonen a continuar treballant per la ciutat". Va afegir que "tots ells constitueixen l´exemple més clar d´aquest orgull que ens omple com a figuerencs."