L'Ajuntament de l'Escala té previst començar aquesta setmana les obres de millora del carrer Codolar, el vial de sortida des del circuit peatonal del front marítim al centre històric. Les obres afectaran des del Port de'n Perris fins a l'avinguda Ave Maria, amb un pressupost de 450.000 euros.

L'obra s'ha dividit en tres fases per reduir les afectacions. Es començarà per la part baixa del carrer, entre el carrer Avi Xaxu i el Port d'en Perris. Aquest és el tram més estret del carrer Codolar i s'ha decidit que la zona de vianants i de vehicles estigui al mateix nivell, diferenciada només pel tipus de paviment.

Mentre duri aquesta primera fase, el trànsit provinent del passeig Lluís Albert es desviarà pel carrer Bonaire i els veïns del carrer Codolar tindran un accés provisional, des del Bonaire, a través del carrer Avi Xaxu.

La segona fase anirà des del carrer Avi Xaxu fins al carrer del Mar, i la tercera acabarà d'arribar fins l'avinguda Ave Maria.

En aquestes dues fases, s'eixamplaran les voreres, que continuaran a diferent nivell que la calçada, però ara seran remuntables.

Les obres d'urbanització s'aprofiten també per preveure el soterrament del cablejat aeri, per renovar la xarxa de clavegueram i per instal·lar la xarxa de recollida d'aïgues plujanes.