L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha impulsat un dispositiu per combatre el consum d'alcohol a la via pública. La policia local ha rebut diverses queixes de ciutadans per episodis de sorolls i aldarulls provocats per la pràctica del «botellón» al carrer. Per això, han engegat un dispositiu per acabar amb aquesta pràctica.

Durant aquest cap de setmana, l'operatiu ha permès identificar quatre persones i s'han interposat quatre denúncies amb multes que poden arribar fins als 750 euros, en aplicació de l'ordenança de convivència ciutadana, proteció del medi i ús de la via púbica. L'operatiu tindrà continuïtat i es realitzarà en diferents zones del municipi.

Les molèsties ocasionades per l'anomenat «botellón» durant els caps de setmana no són una novetat a Castelló d'Empúries, sobretot pel que fa a la zona d'oci nocturn d'Empuriabrava.

Aquest estiu es van impulsar diverses mesures per controlar el consum d'alcohol al carrer: es va intensificar el patrullatge de la policia, es van instal·lar direccions prohibides i algun establiment va contractar vigilància privada.

Des de l'Ajuntament, l'alcalde, Salvi Güell, ja va manifestar al final de la temporada turística que s'havia constatat una reducció dels casos de «botellón» i incivisme. «Fins que no desaparegui, cosa realment difícil, hi haurem de continuar treballant», deia en declaracions al xat del Setmanari Empordà.