Els Mossos d´Esquadra han detingut un lladre reincident després d´un nou robatori a la Jonquera. El jutge ha drecretat de nou el seu ingrés. El detingut, O.A, de nacionalitat magrebí i amb residència a Figueres, acumula 32 antecendents per robatoris amb força a habitatges i vehicles, violència i intimidació. Va sortir de la presó fa uns quize dies. La Plataforma de veïns i l´Ajuntament es personen en totes les causes.

El robatori es va produir el 29 d´octubre en un habitatge on va accedir forçant una finestra. Una vegada a l´interior s´hauria endut un televisor, segons els Mossos.

El jove hauria estat vist per algun veí que el va identificar. La descripció hauria servit per detenir-lo l´1 de novembre a la tarda. Va passar a disposició judicial i ahir a la tarda va ingressar a presó.

De fet, des que va sortir en llibertat tenia en alerta als veïns i l´Ajuntament. Coïncidint amb la seva sortida s´havia produït un repunt de robatoris. En una casa van robar-hi tres dies seguits.

L´alcaldessa, Sònia Martínez, va explicar que el darrer judici va ser fa un parell de setmanes, se li van imposar dos anys i se´l va deixar en llibertat. El jove acumula nombrosos antecedents per fets similars i és un dels tres lladres reïncidents que fa uns mesos es van poder detenir després de múltiples robatoris. L´Ajuntament i la Plataforma de veïns es personen en cada cas com acusació particular.