Conèixer quina és la situació del turisme a la demarcació de Girona i a Roses és l'objectiu d'unes jornades de reflexió que empresaris del municipi impulsen «per tal de poder contribuir a dibuixar el model turístic de la vila dels pròxims anys».

Els cicles de debats seran conduïts per experts en diferents àmbits que coneixen en profunditat la realitat del sector. Cada debat té la finalitat de crear un debat obert i participatiu, en què tots els participants siguin capaços de millorar l'oferta turística de Roses i traçar-ne les línies mestres.

Les jornades van començar a programar-se mesos enrere després que les dades d'afluència turística d'aquest any comencessin a marcar una tendència a la baixa, especialment durant el mes de juliol.

El president de l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i de l'Associació de Càmpings, Miquel Gotanegra, considera que «reflexionar sempre és positiu per trobar nous camins que ens permetin mantenir la qualitat de la destinació turística. No ens hem d'adormir i avui cal deixar clar els plantejaments de futur a mitjà i llarg plaç». El primer debat, Models turístics: el model de Roses per al s. XXI, es realitzarà aquest dilluns a l'Hotel Terraza, a càrrec del professor José Antonio Donaire Benito. Durant els següents mesos es tractaran altres temàtiques com l'allotjament com a factor determinant del producte turístic; la mobilitat turística; la restauració; oci i natura i l'espai públic i compartit. Les xerrades estan organitzades per l'Estació Nàutica Roses-Cap de Creus i Roses Comerç amb la col·laboració de Prestige Hotels, Hotel Risech, Hotel Terraza i l'Ajuntament de Roses.