El departament de Justícia cedirà a Ensenyament l'ús de l'edifici de l'antiga presó en menys de quinze dies, el 15 de novembre. És un pas més per acabar amb els 12 anys en barracons del CEIP Carme Guasch. A més, l'Ajuntament està treballant en la redacció del projecte i el pla d'usos juntament amb la comunitat educativa. ERC assegura que han estat ells qui han desbloquejat la cessió però el govern ho nega i diu que fa setmanes que estava tancat.

El tràmit és un dels passos importants que s'havia d'abordar per tal de poder plantejar la construcció de la nova escola entre la vella presó i un nou edifici.

La regidora d'ERC, Agnès Lladó, s'ha reunit amb els consellers implicats. Per una bada el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, per l'altra el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, i finalment la consellera de Justícia Ester Capella. Segons ERC, li ha traslladat la urgència de fer la cessió de l'immoble i s'hauria acordat la data del 15 de novembre.

«Sense cap mena de dubte, aquesta és una gran notícia per a tota la comunitat educativa i familiar i ja no només de l'escola Carme Guasch. És i serà molt positiu per al centre, però també per al barri i per a tota la ciutat», ha manifestat la regidora, Agnès Lladó.

La regidora diu que «aquest projecte no podia continuar aturat, estava enquistat i s'havia de buscar una sortida de forma urgent, molt urgent».

Per això diuen haver posat «fil a l'agulla amb Patrimoni (Economia), propietari de l'immoble, i amb les dues altres conselleries implicades», diu Agnès.

Des del govern, en canvi, a qui Diari de Girona ha preguntat si tenia constància de la data, assegura que en cap cas ha estat ERC qui ha desbloquejat la situació.

Fonts municipals asseguren que des de fa temps es pressiona perquè procedeixin a fer la cessió que ha de permetre començar la construcció, una vegada la Generalitat en garanteixi el finançament.

Segons les fonts municipals, fa més de dues setmanes es va concretar la data del 15 de novembre, però s'esperava que fos la conselleria d'Ensenyament qui fes l'anunci.

Diferents governs municipals treballen des de fa anys per resoldre la situació del CEIP Carme Guasch. Es va inaugurar el 2006 en barracons provisionals i gairebé dotze ansy després continua en la mateixa situació.

De moment s'està treballant en el pla d'usos i el projecte constructiu i ara per ara se sap que els escolars s'ubicaran en edificis de nova construcció als terrenys adjacents a la presó i que l'interior es rehabilitarà per fer-hi zones comunes com ara el menjador i el gimnnàs.