Els Mossos d'Esquadra han detingut un conductor que es va accidentar després de fugir d'un control de trànsit a Fortià.

Els xofer va conduir de forma temerària i va acabar xocant contra un vehicle aparcat a Roses. A més, els agents de Trànsit també el van denunciar després de donar positiu al test de drogues, en concret en cànnabis.

El detingut és un jove de 23 anys, nacionalitat francesa i veí de Dolus d'Oleron (França). El qual va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de resistència i desobediència als agents de l'autoritat i un delicte de conducció temerària. També va ser denunciat administrativament per conduir sota els efectes de les drogues.

Els fets van passar aqutes diumenge, al punt quilomètric 34, de la carretera C-260, dins del terme municipal de Fortià, on els Mossos de l'Àrea Regional de Trànsit (ART) havien establert un control de drogues i alcohol.

Cap a tres quarts de vuit del matí, els agents van veure un vehicle que circulava en sentit Figueres i s?apropava al control. En adonar-se de la presència policial, el conductor del turisme girar bruscament sobre una rotonda i va fugir a gran velocitat.

Intenta despistar i s'accidenta

Immediatament una patrulla va sortir al seu darrere. Mentre el seguien, els agents van veure com el vehicle escàpol circulava de manera temerària o sense respectar les normes de circulació. En un intent de despistar els policies, el vehicle va entrar al nucli de Santa Margarida de Roses a gran velocitat. El conductor va perdre el control del cotxe i es va accidentar contra un turisme que estava aparcat.

Seguidament els Mossos van interceptar i detenir el conductor. Quan li van fer la prova de detecció de drogues, va donar positiu en THC, cànnabis, motiu pel qual també van sancionar-lo administrativament.