L'Ajuntament de Figueres té un deute de 500.573 euros que ha acumulat entre el 2012 i el 2017 amb l'empresa que s'encarrega de la recollida i dipòsit de cotxes abandonats. Del servei se n'encarregava Transgruas Font i en el contracte s'establia que l'Ajuntament podia deixar els cotxes al dipòsit gratuïtament durant 5 mesos i mig. Si se superava aquest temps, havia de pagar 5 euros per dia i cotxe, 2 per motos, 6 per les furgonetes i 15 pels camions.

El grup Compromís d'Esquerres ha carregat contra la "mala gestió del govern de CiU d'aquest mandat i l'anterior" i que ha ocasionat un "forat" més a les arques municipals. El seu regidor, Òscar Vergés, demana responsabilitats polítiques. El tràmit compte amb un informe d'objeccions emès per la interventora municipal on es recull la manca de supervisió i seguiment: "No s'ha vetllat per la correcta execució del contracte i no s'ha fet el seguiment corresponent per que afecta a les obligacions de facturació", diu el document.

El deute acumulat correspon, precisament, a aquesta demora. El consistori, per poder afrontar el pagament de les factures sense consignació pressupostària, ha d'aprovar una modificació de crèdit extraordinària per valor de mig milió d'euros provinent del romanent de tresoreria.

El contracte es va signar el juny del 2012, durant el mandat de Santi Vila, i és en aquest mateix en el qual s'estableixen els termes de retirada i desvallestament de vehicles. El contracte amb Transgrues Font es va renovar a principis de 2018.