L'adjudicació del nou servei de recollida d'escombraries i neteja viària de Figueres podria complicar-se després que dues de les empreses finalistes hagin presentat recurs contra el concurs públic (Fomento de Construcciones i Contratas i la UTE GBI Serveis SAU i Sersall 95 SL). L'Ajuntament ara ha d'enviar la documentació al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic i aquest podria arribar a suspendre el procés d'adjudicació.

«El concurs de les escombraris ha estat impugnat», avançava ahir el regidor del PSC, Pere Casellas. El socialista va assegurar que s'havien impugnat els informes tècnics i els criteris d'adjudicació i que Marta Felip «volia marxar dient-nos que havia acabat la seva feina quan resulta que la carpeta més important de Figueres es demorarà i no podrà entrar al desembre». Casellas ha exigit una explicació de «per què se'n va amb el concurs a mig fer».

La classificació del concurs del servei d'escombraries i neteja de Figueres es va aprovar en el ple ordinari del passat mes d'octubre. El procediment es va tancar amb l'empresa Romero Polo-Valoriza com a futura adjudicatària del servei amb una proposta a la baixa per valor de 23,6 milions d'euros durant quatre anys.

El servei es preveia inicialment que entrés en funcionament un cop finalitzés la concessió el 2 d'octubre, però l'Ajuntament va prorrogar-lo fins al 31 de desembre. Si el Tribunal de Contractes suspengués el procés d'adjudicació, l'entrada del nou servei es retardaria encara més. L'Ajuntament, que garanteix el servei, haurà de presentar la documentació del concurs juntament amb informes jurídics i tècnics al Tribunal. El consistori defensa que el procediment ha sigut transparent i públic.

El contracte encara no està adjudicat definitivament i el recurs de Foment i GBI i Sersall podria interrompre el procés. Polo-Valoriza va guanyar la licitació amb una oferta que ampliava la flota de vehicles i serveis. A més, la proposta guanyadora contempla 279.000 euros anuals en campanyes informatives.