La renúncia de Marta Felip a l'alcaldia de Figueres s'ajorna més del previst. L'alcaldessa havia anunciat ahir, després que l'oposició bloquegés la decisió, que la formalització s'inclouria a l'ordre del dia del ple ordinari previst per dijous. Finalment, però, el punt no s'hi ha afegit per "dubtes jurídics".

Ni l'alcaldessa ni l'Ajuntament volen repetir "l'espectacle" d'aquest dilluns i durant la sessió de dijous anunciaran el nou calendari per a la renúncia i el nomenament del nou alcalde. El rellotge ja ha començat a córrer, i és que entre la presentació de la dimissió i la seva formalització en un ple han de transcórrer un màxim de deu dies.

ERC, CUP, PSC i Compromís d'Esquerres van bloquejar la renúncia ahir en votar en contra de la urgència del ple extraordinari. Els quatre grups van sumar deu vots negatius, enfront dels cinc vots favorables de l'equip de govern i els dos exmembres d'Unió i ara no adscrits. Cs i PP es van abstenir.

També haurà d'esperar el nomenament del nou alcalde de Figueres, un càrrec que recauria en Jordi Masquef si l'oposició no aconsegueix posar-se d'acord per la creació d'un govern alternatiu.