08 de novembre de 2018
08.11.2018
Diari de Girona

Intervenció considera il·legal i inassumible la puja de sous del personal de Figueres

L'informe sobre els acords de la mesa de negociació i les diferents millores laborals s'adjunten a l'ordre del dia del ple en què s'esperava aprovar-los · Els sindicats van intentar ahir convèncer l'oposició que li doni el vistiplau · Adverteixen que emprendran accions si no es compleix l'acordat

08.11.2018 | 00:29
El regidor Jordi Masquef, moments previs a que els sindicats es reunissin amb l'oposició.

El nou acord de millora de condicions laborals i salaris de treballadors i funcionaris municipals a Figueres és il·legal i l'Ajuntament no té diners per assumir-lo. És el que sosté la interventora municipal a l'informe que acompanya l'acord que s'esperava aprovar avui al ple municipal. L'oposició ja es va abstenir a la comissió prèvia al ple i ahir els sindicats els van reunir en un intent que no es facin enrere. Adverteixen que si ho fan emprendran accions. Ahir van intentar convèncer l'oposició però fins a última hora del vespre no s'havia pres cap decisió.

L'acord es va tancar al setembre després de setmanes de negociacions. La Guàrdia Urbana va deixar de fer hores extres a l'agost i a les protestes s'hi van afegir la resta del personal municipal.

El principal motiu és que el juliol de 2012 es va aprovar una valoració dels llocs de treball que suposava un increment dels sous però que es va quedar suspesa. Des de fa anys, aquestes i altres reclamacions es queden en res.

Dels acords presos, el principal és la puja de salaris a través d'un complement específic. Avui s'havia d'aprovar per ple.

L'informe de la interventora recull jurisprudència anterior per avalar que l'acord amb els sindicats vulnera diverses lleis i xoca de ple amb la constitució. A l'informe de la interventora s'hi afegeix el de la secretària, que va en el mateix sentit.

A banda del fet que s'incompleix la llei, la interventora municipal deixa clar que tanca el seu informe dient que no hi ha diners per fer-se efectiu. L'Ajuntament té un saldo negatiu a la partida de gratificacions i es finança amb crèdit.

A la comissió prèvia al ple els grups de l'oposició es van abstenir. Això va encendre les alarmes a l'equip de govern, que, si el tira endavant, ho hauria de fer amb només els seus cinc vots.

Per això la Junta de Personal i el Comitè d'empresa de l'Ajuntament van convocar a tots els grups a una reunió ahir a la tarda.

El delegat del sindicat SAP-PL de les comarques de Girona, Sergi Fernández, creu que la situació s'està produint per la debilitat del govern i la posició dels grups de l'oposició a uns mesos de les eleccions municipals vinents. Adverteix que si això ho tomben «començarem demà una campanya de judicialització» contra els informes de la interventora i «els interessos partidistes» de l'oposició.

Els sindicats es van reunir ahir amb l'oposició per intentar aconseguir més suports i garantir-ne l'aprovació però la negociació es va tancar sense cap decisió ferma i avui continuaran les converses.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook