L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha convocat de nou el ple de renúncia. Marta Felip farà el segon intent en un ple on també està prevista la investidura del nou alcalde.

A les set de la tarda està previst que es faci efectiva la renuncia i una hora més tard la investidura. El PDeCAT espera que el nou alcalde sigui Jordi Masquef.

La renuncia estava previst aquesta setmana però l'oposició va crear un front comú i va imepdir la renúncia de Marta Felip a l'alcaldia de Figueres. ERC, CUP, PSC i Compromís d'Esquerres van votar «no» a la urgència del ple extraordinari en el qual s'havia de fer efectiva la dimissió de Felip.

El 2 de juny de 2018, l'alcaldessa de Figueres va ser nomenada Secretaria General de la Conselleria d'Empresa i Coneixement, entrant a formar part del Govern de la Generalitat.

Amb el seu nomenament va anunciar que renunciaria al càrrec d'alcaldessa i de Diputada Provincial a la Diputació de Girona. En el cas de l'alcaldia no de manera immediata, i que la seva renúncia, com s'ha confirmat avui, es formalitzaria durant la tardor.

Marta Felip, va entrar a l'Ajuntament de Figueres com a Tinent d'Alcalde l'any 2011, i el 4 de gener de 2014, es va convertir en la primera Alcaldessa de la història de Figueres.

Després de guanyar les eleccions municipals del 2015 amb 7 regidors, va revalidar l'alcaldia i ha encapçalat el govern municipal, fins a data d´avui.