Endesa ha portat a terme aquest matí una actuació contra el frau elèctric al sector oest de Figueres que està afectat de forma periòdica per talls al subministrament elèctric per sobrecàrrega la xarxa.

Des de quarts de nou del matí i fins les dotze aproximadament els tècnics de la companyia elèctrica acompanyats de Guàrdia Urbana de Figueres i Mossos d'Esquadra han treballat al barri de Sant Joan, al Culubret i un tercer sector al centre de la ciutat.

Segons ha informat Endeas, en aquesta ocasió no es tractava de controls periòdics per fer inspeccions als barris sinó peticions expresses de companyies subministradores d'electricitat que havien detectat connexions il·legals.

Endesa ha explicat que estava previst tallar el subministrament a set habitatges o locals amb la retirada del comptador. A quatre s'ha pogut efectuar i tres més han quedat pendent perquè o no s'ha pogut accedir o no ha estat possible per qüestions tècniques.

En aquesta ocasió es tractava d'una petició expressa de les comercialitzadores, ha informat Endesa, però solen portar controls periòdics de frau elèctric als barris, sobretot del sector oest, per la persistència en el frau elèctric.

Més controls policials i d'Endesa per lluitar contra el frau elèctric i els talls continuats de llum al barri del Culubret de Figueres és el compromís que es va adoptar a principi de setembre després de diversos episodis de talls de llum