13 de novembre de 2018
13.11.2018
Diari de Girona

La CUP proposa un govern alternatiu a Figueres encapçalat per Agnès Lladó d'ERC

La formació treballa per sumar amb ERC, PSC, Compromís i el volt d'almenys un dels dos regidors no adscrits (exregidors d'Unió)

13.11.2018 | 11:14
L'oposició de Figueres al ple on va intentar renunciar Marta Felip

La CUP de Figueres proposa que es creï un govern alternatiu a Figueres que comenci a treballar aquest mandat. L'objectiu de la CUP és formar govern amb ERC, PSC i Compromís, i comptar amb almenys un dels vots dels regidors no adscrits d'Unió per arribar als onze vots necessaris per canviar l´alcaldia. Es tractaria d'un govern fins a les eleccions del 2019 encapçalat per Agnès Lladó perquè és la portaveu d'ERC, la formació a l'oposició que va rebre més vots després del PDeCAT.

El relleu a l'Ajuntament de Figueres està previst per demà en un ple a la tarda després del de renúncia de Marta Felip. Si l'oposició no suma, Jordi Masquef, el candidat del PDeCAT podria ser alcalde. 

La formació ha informat que està treballant per bastir una alternativa de govern al PDeCAT. Tal com va informar Diari de Girona, s'han estat mantenint converses, tot i que tots els grups admenten la dificultat per sumar majoria.

El portaveu de la CUP, Toni Garcia, justifica la postura per "la situació de deixadesa que viu la ciutat, la feblesa d'un govern amb cinc regidors i i la impossibilitat d´establir-hi el mínim pont de diàleg ha encaminat a la formació a treballar en aquesta direcció".

Així, consideren que "el govern s'ha anat desintegrant a mesura que la legislatura avançava" i que, per responsabilitat,"cal cercar un canvi de govern, malgrat les dificultats i limitacions que això suposa".

Manifesten que no poden quedar-se com a espectadors veient la mala gestió de la ciutat.

Dificultats per sumar

La formació també admet la dificultat de sumar els onze regidors i regidores necessaris però creu que s'ha d'intentar. 

 

El portaveu de la CUP manifesta que "la complexitat del plenari i de la situació de la ciutat ens demana un esforç per cercar els punts d'acord amb la resta de formacions que se situen a l'esquerra". Garcia afegeix que "hem de treballar per construir un govern des de l'esquerra que es ratifiqui a les eleccions de l'any que ve si la ciutadania així ho vol".

El regidor de la CUP manté que aquesta alternativa que proposen no té, avui dimarts, els suports garantits, malgrat les moltes converses que s'han produït entre els grups polítics.

 

Tanmateix, el portaveu de la CUP de Figueres insisteix que "s'ha d'intentar, per responsabilitat". La formació independentista considera que la ciutat necessita amb urgència accions als barris que abordin les problemàtiques del dia a dia dels veïns i les veïnes.

 

Canviar el rumb de l'actual govern

En aquest sentit, tot i admetre que amb mig any no es podran desenvolupar grans projectes, afirmen que podrien realitzar accions concretes que permetrien canviar el rumb de l'actual govern i que serien valorades per gran part de la ciutadania. I alhora, començar a definir un model de ciutat que faci de Figueres una ciutat de futur.

 

En aquest sentit, la CUP vol assentar les bases per desenvolupar un model de ciutat que vagi més enllà d´aquests sis mesos i que tingui els barris com a punt central per desplegar les polítiques públiques que afecten de manera transversal la vida dels seus ciutadans, a través de grans eixos com la cohesió social, el desenvolupament econòmic sostenible, la municipalització dels serveis bàsics i l'impuls de la transparència i la participació ciutadana. Un model, per tant, enfocat en l'atenció a les persones, que actuï a curt i a llarg termini situant les necessitats de la ciutadania al centre de les polítiques municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook