El PSC de Figueres ha reaccionat a la proposta de la CUP de formar un govern alternatiu encapçalat per Agnès Lladó, d'ERC. La formació assegurava que s'estava treballant per sumar amb els republicans, socialistes, Compromís i els exregidors d'Unió. Però pel PSC, el regidor Alfons Martínez és "l'únic capaç d'agrupar el suport d'onze vots al plenari de Figueres i resoldre la crisi de ciutat".

La renúncia a l'alcaldia de Marta Felip es formalitzarà demà i tot seguirà se celebrarà el ple de nomenament del nou alcalde. Si cap candidat suma 11 vots, el càrrec recauria en Jordi Màsquef després de la renúncia de Francesc Cruanyes.

Els socialistes asseguren que es tracta d'una "opinió generalitzada", però que no té el suport d'ERC i la CUP que ja haurien manifestat la seva intenció de no votar aquesta opció "perquè es tracta d'un regidor del PSC", asseguren.

La condició del PSC passava per consensuar un candidat que no fos cap de llista a les eleccions municipals i defensen que Martínez Puig s'inscriu en aquesta proposta. Martínez Puig va ser número dos a la llista del PSC i havia assumit l'àrea de cultura durant el pacte de govern entre els socialistes i CiU.