L'Ajuntament de Roses ha col·locat 17 bancs a dos punts del passeig Marítim de la població per facilitar el descans als vianants i alhora per millorar la seguretat del passeig evitant l'accés de vehicles.

S'han col·locat als encontorns del monument al Pescador i de la rotonda de l'Oficina de Turisme.

L'actuació, a més d'augmentar el nombre de bancs per al descans, evita també el pas de vehicles a l'interior del passeig en dos punts que presentaven certa vulnerabilitat en matèria de seguretat. Fins ara, la protecció en aquests espais consistia en jardineres que obstaculitzaven el pas.

El consistori, però, ha volgut reforçar aquestes barreres físiques amb nous elements de major volum que compleixin en major grau aquesta funció i aportin més seguretat, mentre que les jardineres existents fins ara han estat traslladades a altres punts del passeig.

Els bancs instal·lats estan elaborats amb formigó motllurat, amb protecció antivandàlica i antigraffiti i amb diferents volumetries singulars (triangular, corbades i rectes) que ofereixen un nou disseny visual.

La seva col·locació s'ha dissenyat en posició lineal, davant del mar, per poder gaudir de les vistes i postes de sol que ofereix la badia de Roses, mentre que altres unitats s'han col·locat en petits grups per facilitar la conversa i relacions socials.