Els cinemes Las Vegas de Figueres estan treballant en una nova programació i preus més baixos per potenciar l'equipament, recuperat pel cineasta Ventura Pons la primavera passada. Els inicis «no han sigut fàcils», reconeix Pons, que insisteix en el «procés de canvi» en què es troba actualment el cinema, que tindrà altres usos més enllà de l'estricta projecció de pel·lícules.

En aquest sentit, s'ha avançat que els organitzadors de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya -que se celebra anualment a Lleida- s'han interessat a fer extensiva alguna de les seves activitats a Las Vegas. A més, s'ha posat sobre la taula la creació en un futur d'un festival cinematogràfic propi.

Amb nova direcció, encapçalada per Josep López, les sales combinaran la programació comercial amb pel·lícules pensades per al públic «més cinèfil», com films en versió original, reestrenes i clàssics. També es preveu incloure espectacles teatrals de reconeguts actors, conferències, debats i concerts de música, com ara programar-hi alguna actuació del Barnasants. El canvi de programació es començarà a fer efectiu la setmana vinent.

«Volem que sigui un cinema per a la gent, de referència i divers», ha insistit Ventura Pons, qui també ha explicat la intenció d'atraure públic de la Catalunya Nord. Els cinemes, a més, ampliaran l'horari, obriran cada dia, s'abaixaran els preus i s'impulsaran descomptes per a la gent jove i jubilats.

L'objectiu és convertir Las Vegas en un referent a Figueres i la comarca amb una àmplia programació. En els darrers mesos ja s'hi han fet altres esdeveniments com la xerrada de l'advocat de Carles Puigdemont Jaume Alonso Cuevillas o la projecció d'òpera.

Conveni d'usos i nou pàrquing

D'altra banda, l'equipament s'ha constituït en una associació cultural per poder incloure altres activitats més enllà de les estrictament vinculades a un cinema. Sota el nom d'Associació Cultural Las Vegas, es tracta també d'un requisit necessari per poder tancar el conveni d'usos amb l'Ajuntament de Figueres. Des de la direcció, es preveu que l'acord es pugui fer efectiu l'any vinent i que, per tant, el compromís tingui continuïtat malgrat el canvi d'alcalde.

Però la cèntrica ubicació dels cinemes al carrer Sant Pau de Figueres en complica l'accés amb vehicle, donades les dificultats per aparcar a la zona. Per resoldre aquest entrebanc, s'està buscant un espai proper per destinar-lo a estacionament per als clients.

«L'aparcament és un problema i estem buscant solucions. Hi ha un solar a prop de titularitat municipal i pàrquings de pagament als voltants», va explicar Ventura Pons, que va insistir en la necessitat de resoldre la dificultat d'estacionament.

Aforament per a 845 persones

El cinema Las Vegas, situat al carrer Sant Pau, va tornar a la vida divuit anys després del seu tancament l'any 2000 amb un aforament de 845 persones. Es va inaugurar amb l'estrena de la pel·lícula Miss Dalí, dirigida pel mateix Ventura Pons, i que divendres 16 s'estrena a Nova York i el 23 de novembre a Los Angeles.