Els Mossos d'Esquadra han detingut a Garrigàs un veí de Girona per portar 9.000 euros falsificats a la guantera del cotxe.

Els fets es remunten a la matinada d'ahir pels volts de les tres de la matinada, quan agents de seguretat ciutadana estaven fent tasques de prevenció de robatoris a l'Àrea de servei de l'AP-7 -al punt quilomètric 35 en sentit sud- van veure un vehicle estacionat que els va semblar sospitós ja que el conductor tenia una actitud vigilant.

Forta olor

Els agents s'hi van apropar, i van identificar i escorcollar l'únic ocupant i el turisme. En l'escorcoll del cotxe van localitzar, a la guantera, diversos bitllets que desprenien una fortíssima olor de paper nou.

Els agents van dubtar de la seva autenticitat i van fer les comprovacions de tots els bitllets a través d'una màquina de detecció de bitllets falsificats d'un establiment de l'àrea. Els mossos van comprovar que tots els bitllets eren falsificats, concretament 180 bitllets de 50 euros.

Visualment també mostraven defectes importants. Alguns dels bitllets tenien el mateix número de sèrie o mostraven mancances evidents de mesures de seguretat tals com els canvis de colors o la mancança de lletres.

Els agents van intervenir tots els bitllets i van detenir l'home com a presumpte autor d'un delicte de falsificació de moneda i efectes timbrats.

El detingut pels agents de la comissaria de Figueres és un home de 29 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Girona.