La companyia Endesa va restringir el servei a connexions il·legals a barris del sector oest de la ciutat i en un bloc ocupat de l'Eixample. Les companyies elèctriques que donen servei van detectar frau elèctric a set comptadors i es va poder tallar el subministrament en quatre. Als altres tres no es va poder portar a terme.

A dos quarts de nou del matí els tècnics d'Endesa, acompanyats de la Guàrdia Urbana de Figueres i els Mossos d'Esquadra, es van adreçar al barri de Sant Joan. Es va continuar pel Culubret i per un edifici de l'Eixample.

Segons Endesa, en aquesta ocasió no es tractava de controls sinó que hi havia hagut prèviament peticions d'empreses comercialitzadores que havien detectat connexions il·legals.

La companyia tenia previst tallar el subministrament a set habitatges o locals. A quatre es va poder fer i tres més van quedar pendents perquè no es va poder accedir al comptador o per qüestions tècniques.

Les connexions il·legals es trobaven principalment als barris del sector oest, on des de fa anys pateixen una problemàtica per periòdics talls del subministrament elèctric.

El sector oest de Figueres és objecte de controls periòdics per detectar frau elèctric.

Segons l'Ajuntament de Figueres s'efectuen cada quinze dies o tres setmanes. Una vegada es detecta el frau s'actua posteriorment per restringir el servei i intentar que es regularitzi.

La sobrecàrrega a la xarxa és una problemàtica constant. Al sector s'hi han detectat nombroses plantacions de marihuana.

Més controls contra el frau

Més controls policials i d'Endesa per lluitar contra el frau elèctric i els talls continuats de llum al barri del Culubret de Figueres és el compromís que es va adoptar a principi de setembre després de diversos episodis seguits de talls de llum al sector oest.