La construcció de l'esperada escola Carme Guash de Figueres, des de fa més de dotze anys en barracons, ha fet avui un pas més. Després d'anys d'espera, el Departament de Justícia ha traspassat l'edifici a Ensenyament, un pas imprescindible per tirar endavant el projecte que l'ha de convertir en un centre escolar. L'escola s'ubicarà en un edifici de nova construcció i els equipaments actuals es reformaran per donar-los nous usos. Espais comuns com menjador o gimnàs podrien ubicar-se als edificis actuals reformats.

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i els consellers d'Ensenyament, Josep Bargalló, i de Justícia, Ester Capella, han formalitzat el traspàs a les instal·lacions de l'antiga presó avui al migdia.

A l'acte també hi ha assistit Jordi Masquef, en la seva primera aparició pública després de ser investit alcalde ahir; el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila; i el director general del Patrimoni, Francesc Sutrias.

Des del govern municipal, Masquef ha demanat que la construcció del centre es materialitzi en una partida pressupostària i ha recordat que l'Ajuntament ja hi destina 325.000 en la redacció del projete. "Ara esperem el compromís de la Generalitat", ha dit. A més també ha demanat la cessió dels terrenys adjacents per convertir-los en un estacionament i en una zona verda.

Per la seva banda, el vicepresident Aragonès ha insistit en el compromís del govern català amb l'ensenyament i ha avançat que els pressupostos prioritzaran l'educació. Tot i això, el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha posat sobre la taula la incertesa sobre el futur pressupost. "No sabem si tindrem pressupostos per l'any vinent, però si es prorroguen dificilment podrem tirar endavant les polítiques educatives necessàries", ha conclòs. La construcció de l'escola Carme Guasch s'inclourïa en un pla d'infraestructures educatives, segons han avançat. Tot i això, no s'han aventurat a tancar cap data.

L'escola Carme Guash està en barracons des de 2006. L'Ajuntament treballa en la redacció del projecte al qual ha destinat 325.000 euros i en el pla d'usos. Al respecte, l'alcade ha insistit en què les utilitats de l'espai s'hauran de consensura amb l'escola i els veïns.

Les previsions són que a l'actual edifici s'hi situïn els espais comuns de l'escola, com ara menjador i gimnasos, i altres que s'hauran de d'acabar de decidir.