16 de novembre de 2018
16.11.2018
Diari de Girona

Els cellers més exquisits de la DO Empordà

El celler d'en guilla fa una verema natural i té cura del raïm

16.11.2018 | 01:12
Els cellers més exquisits de la DO Empordà

En un punt que va del cap de Creus fins a la zona d'Albanyà i arrecerat de la serra de Rodes i de les Alberes, s'estén un terreny que conforma un paisatge de vinyes bressolades per la tramuntana.

La Denominació d'Origen (DO) Empordà cada any compta amb més prestigi internacional degut a l'alta qualitat dels seus vins. De fet, fa poc menys d'un mes la Guia Peñín, especialitzada en vins de l'Estat, ha qüalificat d'excel·lents un 35% dels seus vins.


Elaboració artesanal

Indubtablement, el vi de l'Empordà s'ha convertit en una pota essencial de la seva terra. La gamma de vins empordanesos és molt àmplia. La constitució del sòl, molt heterogeni però amb predomini de textura sorrenca i més aviat àcid, fa que els vins de reserva i criança presentin notes aromàtiques molt característiques.

Una singularitat de la zona és la Garnatxa de l'Empordà, vi dolç natural elaborat amb la varietat de raïm que li dona nom. La plana que rodeja el municipi de Garriguella és el bressol del petit Celler d'en Guilla, que treballa de manera artesanal l'elaboració del vi amb totes les varietats de la garnatxa, macabeu i samsó (carinyena). Les seves produccions són limitades per tal de treure la màxima expressió de les varietats pròpies de l'Empordà. A més, l'elaboració de tots els vins es fa mitjançant una verema manual per tenir la màxima cura del raïm i amb fermentacions en fred evitant la pèrdua de color i d'aromes. Les vinyes del celler són velles, d'entre 30 i 50 anys, que concentren tota la potència del raïm.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook