L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, s'ha reunit aquest matí amb el Cap de la Guàrdia Urbana i el regidor de Seguretat, Quim Felip, per encarregar un pla de xoc contra l'incivisme i la delinqüència i que de forma immediata ja s'incorporin noves directrius al cos per convertir en prioritàries les accions policials de prevenció i resposta a les actituds incíviques. Masquef dona resposta d'aquesta forma al compromís que va adquirir en el ple d'investidura de dimecres passat quan va anunciar tolerància zero amb l'incivisme i la delinqüència.

En la trobada s'ha acordat que de forma paral·lela al disseny del pla de xoc, ja s'incorporin canvis de forma immediata a l'hora de prioritzar determinats patrullatges, per aquest motiu, dilluns l'alcalde i el Cap de la Guàrdia Urbana traslladaran aquestes directrius a tots els comandaments del cos.

L'alcalde de Figueres també denuncia la falta d'agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat, la qual cosa "agreuja els problemes d'incivisme i de seguretat que patim". Masquef ha valorat de forma positiva la col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos, però el "dèficit inadmissible d'efectius de la policia catalana es tradueix en una sobrecàrrega de treball a la policia local i això té efectes en el nostre dia a dia".

Masquef ha anunciat que demanarà formalment una reunió amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, per plantejar-li aquesta demanda de més mossos, convidar-lo a visitar la ciutat per conèixer de primera mà la situció i que proposi "solucions efectives". Entre els temes a tractar un dels prioritaris també serà la problemàtica relacionada amb els delictes contra la salut pública de la zona oest de la ciutat i els talls de llum que es produeixen al barri del Culubret.

En aquest sentit la setmana vinent l'alcalde es reunirà amb Isabel Buesa, Directora General d'Endesa.