El marisc és un producte molt apreciat a la cuina, i a la costa empordanesa es poden trobar espècies com la garoina, l'escamarlà, el musclo i la tellerina, aquesta última molt típica de Roses. No cal oblidar la gamba, que tot i estar molt lligada a Palamós, també es troba a d'altres municipis litorals. Són molts els plats empordanesos que incorporen el marisc, començant per l'arròs caldós de llobregant o el Mar i Muntanya, i molts municipis empordanesos proposen diferents receptes que combinen el millor de cada terreny.

La proximitat amb la costa francesa i amb l'atlàntic ha fet que un dels productes típics de la gastronomia francesa, l'ostra, sigui també un reclam a la cuina empordanesa. Tot i ser un producte importat, són diversos els establiments situats a la costa empordanesa que ofereixen aquest aliment com un plat més de les seves cartes.

Obrir ostres, tot un art

La tècnica d'obrir aquesta delícia marítima ha esdevingut tot un art i ofici. I és que mentre que normalment als restaurants s'ofereix aquest producte ja obert i llest per consumir, hi ha companyies que han transformat la seva obertura en un reclam digne d'observar. És el cas de l'empresa Òstrens, que es presenta com un servei que, més enllà d'oferir serveis de càtering per casaments i esdeveniments, també explota totes les possibilitats d'aquest producte fent que la seva obertura esdevingui tot un xou. L'empresa, que presta serveis a tota mena d'esdeveniments lúdics i a empreses, té un servei que acull professionals dedicats a obrir les ostres i també garoines quan n'és el temps.