16 de novembre de 2018
16.11.2018
Diari de Girona

Reclamen que s'investigui l'aparició d'un dofí mort amb l'aleta amputada i un tall al ventre a Roses

La Fundació Altarriba ha denunciat els fets al Seprona i demana a Medi Ambient que expliqui perquè es va decidir llençar l'animal sense fer-li necròpsia

16.11.2018 | 12:21
Reclamen que s'investigui l'aparició d'un dofí mort amb l'aleta amputada i un tall al ventre a Roses

La Fundació Altarriba ha denunciat al Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil l'aparició la setmana passada d'un dofí mort amb l'aleta amputada i un gran tall al ventre a la Cala Montjoi de Roses. L'entitat ecologista diu que el dia que es va descobrir l'animal, el 10 de novembre, tècnics del Departament de Medi Ambient i agents forestals van desplaçar-se a la zona però "van considerar que era un residu i els serveis municipals el van retirar sense que s'ordenés una necròpsia per determinar les causes de la mort".

Per això, demanen a la Generalitat que revisi l'expedient i detalli quin protocol se segueix per decidir que un animal que presenta aquestes ferides no s'ha d'estudiar. L'advocada de la fundació, Yolanda Valbuena, diu que el cas és especialment greu tenint en compte que la zona on va aparèixer està protegida pel pas de cetacis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook