Els serveis d'emergències i els Bombers de la Generalitat han evacuat els carrers que donen a l'Estadi Municipal de Vilatenim, un nucli a prop de Figueres, que s'ha inundat per la crescuda del riu Manol, que s'ha desbordat i ha obligat també a tallar la carretera C-260 al tram que va de la capital de l'Alt Empordà a Roses.

Segons han informat els Bombers, s'han evacuat amb l'ajuda de l'autoescala unes 21 persones que residien al carrer de la Duana i el carrer Mossèn Miquel Ayats. En aquesta operació hi han participat unes set dotacions del cos. Les vies al voltant del camp de futbol estan desbordades per l'aigua del riu i els baixos dels edificis també estan inundats, han explicat els Bombers. La Guàrdia Urbana de Figueres ha demanat que s'evitin els desplaçaments i apropar-se a rius i recs o rieres a peu o en cotxe en tota la zona.

La crescuda del riu Manol ha agafat per sorpresa a la trentena de famílies que viuen al carrer de la Duana i el carrer Mossèn Miquel Ayats. L'aigua ha començat a inundar la zona pels volts de dos quarts de tres de la tarda, arribant fins a la carretera C-260 on hi ha una zona comercial. En aquest punt s'ha tallat el trànsit amb Mossos, Bombers i Protecció Civil. La Guàrdia Urbana ha visitat casa per casa dels dos carrers per informar-los de la situació.

Segons han explicat els cossos d'emergència, no es tractava d'una situació de risc per a les persones perquè l'aigua de les cases adossades ha cobert els aparcaments subterranis que estan a uns dos metres per sota del nivell de terra. Amb l'entrada de l'aigua, però, l'electricitat ha marxat i algunes famílies han optat per marxar de casa. D'altres, s'han quedat fins a la nit per veure com evolucionava la situació.

És el cas d'en Manel, pare de tres menors, que cap a les set de la tarda ha decidit marxar. Ha explicat que l'aigua ha començat a entrar amb virulència cap a les quatre de la tarda i que un veí l'ha avisat que hi anés corrent. "He pogut treure la moto i quatre llibres, no he pogut agafar res més", explica. El subterrani ha quedat completament inundat i passaran la nit a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) on tenen família.

Agents de la Guàrdia Urbana han tornat a fer una ronda per veure quina era la situació a cada casa i informar-los que el dispositiu també oferia l'opció d'allotjar-se a un hotel si era necessari. A les vuit del vespre, setze famílies de la trentena de cases que hi ha havien marxat a casa de familiars o a un hotel.

Un altre afectat, en Paul, d'origen alemany i que fa cinc anys que viu a Vilatenim, explicava amb impotència com ho han viscut. "Ni els Bombers ni nosaltres hem pogut fer res per treure l'aigua; no podíem fer res", s'ha lamentat, després d'intentar-ho unes dues hores. I en seixanta minuts, recorda, el garatge s'ha inundat diversos metres. I es tem que quan torni a casa, tot estarà fet malbé per l'aigua.