18 de novembre de 2018
18.11.2018
Diari de Girona

Evacuen una vintena de veïns d'un carrer inundat prop de Figueres per la crescuda del riu Manol

Els Bombers han treballat amb set dotacions per traslladar els habitants dels domicilis a un centre cívic

18.11.2018 | 21:57
Set dotacions de Bombers han treballat l'evacuació dels veïns

Els serveis d'emergències i els Bombers de la Generalitat han evacuat els carrers que donen a l'Estadi Municipal de Vilatenim, un nucli a prop de Figueres, que s'ha inundat per la crescuda del riu Manol, que s'ha desbordat i ha obligat també a tallar la carretera C-260 al tram que va de la capital de l'Alt Empordà a Roses.

Segons han informat els Bombers, s'han evacuat amb l'ajuda de l'autoescala unes 21 persones que residien al carrer de la Duana i el carrer Mossèn Miquel Ayats. En aquesta operació hi han participat unes set dotacions del cos. Les vies al voltant del camp de futbol estan desbordades per l'aigua del riu i els baixos dels edificis també estan inundats, han explicat els Bombers. La Guàrdia Urbana de Figueres ha demanat que s'evitin els desplaçaments i apropar-se a rius i recs o rieres a peu o en cotxe en tota la zona.

La crescuda del riu Manol ha agafat per sorpresa a la trentena de famílies que viuen al carrer de la Duana i el carrer Mossèn Miquel Ayats. L'aigua ha començat a inundar la zona pels volts de dos quarts de tres de la tarda, arribant fins a la carretera C-260 on hi ha una zona comercial. En aquest punt s'ha tallat el trànsit amb Mossos, Bombers i Protecció Civil. La Guàrdia Urbana ha visitat casa per casa dels dos carrers per informar-los de la situació.

Segons han explicat els cossos d'emergència, no es tractava d'una situació de risc per a les persones perquè l'aigua de les cases adossades ha cobert els aparcaments subterranis que estan a uns dos metres per sota del nivell de terra. Amb l'entrada de l'aigua, però, l'electricitat ha marxat i algunes famílies han optat per marxar de casa. D'altres, s'han quedat fins a la nit per veure com evolucionava la situació.

És el cas d'en Manel, pare de tres menors, que cap a les set de la tarda ha decidit marxar. Ha explicat que l'aigua ha començat a entrar amb virulència cap a les quatre de la tarda i que un veí l'ha avisat que hi anés corrent. "He pogut treure la moto i quatre llibres, no he pogut agafar res més", explica. El subterrani ha quedat completament inundat i passaran la nit a Castelló d'Empúries (Alt Empordà) on tenen família.

Agents de la Guàrdia Urbana han tornat a fer una ronda per veure quina era la situació a cada casa i informar-los que el dispositiu també oferia l'opció d'allotjar-se a un hotel si era necessari. A les vuit del vespre, setze famílies de la trentena de cases que hi ha havien marxat a casa de familiars o a un hotel.

Un altre afectat, en Paul, d'origen alemany i que fa cinc anys que viu a Vilatenim, explicava amb impotència com ho han viscut. "Ni els Bombers ni nosaltres hem pogut fer res per treure l'aigua; no podíem fer res", s'ha lamentat, després d'intentar-ho unes dues hores. I en seixanta minuts, recorda, el garatge s'ha inundat diversos metres. I es tem que quan torni a casa, tot estarà fet malbé per l'aigua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook