19 de novembre de 2018
19.11.2018
Diari de Girona

Figueres estudia demanar a la Generalitat ajuts extraordinaris pels danys de l'aiguat

L'alcalde, Jordi Masquef, diu que les cases inundades de Vilatenim es van fer amb tots els permisos però admet que la construcció amb un aparcament soterrat és qüestionable · L'Ajuntament habilitarà un punt d'atenció als afectats

19.11.2018 | 16:43
Figueres estudia demanar a la Generalitat ajuts extraordinaris pels danys de l'aiguat

L'Ajuntament de Figueres es planteja demanar a la Generalitat ajuts extraordinaris per fer front als danys provocats per l'aiguat d'aquest diumenge. L'alcalde, Jordi Masquef, ha dit que no veu factible que puguin acollir-se a la declaració de zona catastròfica però ha explicat que els serveis jurídics estan treballant per veure quines possibilitats tenen.

D'altra banda, Masquef ha assegurat que les cases de Vilatenim que es van inundar es van construir a principis del 2000 amb tots els permisos i sota una qualificació de sol urbà. Malgrat això, ha admès que és qüestionable que es fessin amb un aparcament soterrat tenint en compte que antigament els terrenys eren rústics. L'alcalde també ha anunciat que posaran a disposició dels veïns afectats un servei d'assessorament amb un advocat i una asseguradora perquè puguin tramitar les seves reclamacions.

De moment, no han quantificat els desperfectes però l'alcalde ha avançat que els materials són nombrosos en domicilis particulars i també a comerços. En aquest sentit, ha explicat que la zona comercial de Vilatenim on hi ha un supermercat Carrefour està avaluant els danys i que no preveuen tornar a obrir fins almenys d'aquí a dos dies. El camp de futbol del Figueres també ha patit inundacions als baixos i la quinzena de persones que van quedar incomunicades ahir al nucli de Palol de Vilatenim, es troben bé.

Pel què fa a les cases inundades de Vilatenim, Masquef ha admès que podria ser "dubtosa" la seva construcció amb un aparcament soterrat però ha dit que quan es van construir a principis del 2000 es van fer amb tots els permisos, inclosos els "d'administracions supramunicipals".

Un punt per fer reclamacions

Per atendre les reclamacions dels afectats, habilitaran durant dos dies un punt d'atenció amb un advocat, una asseguradora i un agent dels serveis socials que acompanyaran els veïns per fer les seves peticions.

En qualsevol cas, ha recordat que a la ciutat es van registrar 250 litres per metre quadrat en un sol dia. Una dada que suposa la meitat de que sol ploure a Figueres durant tot l'any. En aquest sentit, ha dit que l'ACA ha fet actuacions per netejar les lleres dels rius Muga i Manol però ha dit que el principal problema va ser l'acumulació d'aigua en poques hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook