L'embassament de Darnius Boadella ha sofert una espectacular crescuda en un parell de dies passant dels 65% que es registrava el diumenge als 90,5 % d'avui. La resta de pantans gironins es mantenen en unes xifres similars a les que estaven perquè les pluges més abundants han estat per sota els embassaments.

El pantà de l'Alt Empordà s'omple principalment amb pluges de llevant. A diferència de la resta d'embassaments gironins, malgrat els aiguats dels darrers mesos, es mantenia en un tant per cent força baix.

L'Agència Catalana de l'Aigua registra un nivell de l'embassament diumenge del 65% que avui ja se situa en el 90,8% (55,5 hm3) i la tendència és que continuï creixent.

El pantà es trobava fa un any al 37,25% i la mitjana dels darrers deu anys és de 29,55%.

L'embassament alimenta les principals poblacions turístiques de la comarca i a la ciutat de Figueres.

La capacitat de l'embassament és de 61,10 hm³, molt per sota la resta de pantans gironins. La de Sau és de 165,26 hm³ i Susqueda 233,00 hm³.

Els dos darrers embassaments es mantenen en uns volums d'entre 85 i 86% amb l'objectiu de deixar espai lliure per poder assumir aigua que arribi des de la capçalera i així gestionar les possibles avingudes.

Segons les dades de l'ACA, ara mateix s'està alliberant 68 m3/s, una quantitat gairebé similar a la que es deixa anar des de Sau (66,8 m3/s).

S'està deixant anar més aigua que en condicions normals però no està previst cap desembassament extraordinari. Tot i això, es revisa en tot moment l'operatiu en funció de l'aportació d'aigua des de la capçalera, les previsions meteorològiques i l'estat dels rius aigua avall dels embassaments.