Les protestes a França per l'elevat preu dels carburants estan comportant afectacions al trànsit a la frontera. Trànsit va recomanar ahir als conductors que volien accedir al país veí que optessin per sortir de l'autopista a la Jonquera i creuar la frontera per l'N-II pel Pertús. Tot i la mesura, no es van registrar cues importants.

Segons va informar durant el matí el Servei Català de Trànsit (SCT), hi havia força problemes de circulació a l'A-9 -l'autopista a la banda francesa- per les protestes per l'increment dels preus dels carburants al país gal. Aquestes protestes es fan arreu de França i estan tenint molt ressò. Ahir va ser el tercer dia de mobilitzacions del col·lectiu anomenat «Gilets Jaunes» (armilles grogues) i que pot provocar molts problemes de mobilitat entre Catalunya i França pel pas fronterer de la Jonquera.

En no tractar-se d'un dia amb especial trànsit, la mesura de fer sortir a la Jonquera no va suposar una problemàtica important al nucli del Pertús per on creua l'N-II direcció França.

A l'autopista, no només les protestes causen retencions, sinó també les obres de millora que s'hi estan portant a terme per ampliar la carretera.