20 de novembre de 2018
20.11.2018
Diari de Girona

Desembassament extraordinari perquè està al 91,2% de la capacitat

El cabal extraordinari no esperen que representi risc d'inundació però demanen precaució a diverses poblacions

20.11.2018 | 19:30
Desembassament extraordinari perquè està al 91,2% de la capacitat

L'embassament de Darnius Boadella ha arribat a un nivell d'aigua molt per sobre de la mitjana dels darrers deu anys, que és del 29,5%. En un dia va passar del 60 al 90%. Ahir se situava al 91,2% i davant la tendència a créixer s'hauria decidit el desembassament extraordinari. El pantà de poca capacitat s'omple amb les pluges de llevant.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va incrementar ahir el cabal de desembassament de la presa de 7 a 24 m3/s.

El cabal alliberat és poc habitual però no s'espera que representi cap risc d'inundació, llevat de zones puntuals.

Tot i això es recomana als pobles de Darnius, Boadella, Pont de Molins, Llers, Cabanes, Peralada, Vilanova de la Muga i Castelló que evitin els accessos a la llera, punts baixos, guals i encreuaments de riu a­ ­nivell.

L'embassament de Darnius Boadella pertany al riu Muga. Està situat principalment en terme de Darnius però s'extén per les poblacions de Sant Llorenç de la Muga, Terrades i Maçanet de Cabrenys. 

El pantà es va construir a mitjans del segle passat. Es va inaugurar el 1969. Té una capacitat petita, de 60 hm3, molt per sota el dels altres pantans gironins. 

L'embassament està connectat a la xarxa d'aigua de les principals poblacions de la costa i també a Figueres que subministra als pobles del voltant. 

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'últim El més llegit