Ahir al vespre, l'executiva local del Partit Demòcrata (PDECAT) es va reunir amb caràcter extraordinari per a realitzar una anàlisi dels darrers esdeveniments polítics municipals i procedir a l'elecció de Chantal Olivé com a nova presidenta local, després que Jordi Masquef anunciés la seva renúncia al càrrec per dedicar-se de forma exclusiva a l'alcaldia de Figueres.

Olivé, que va ser escollida per unanimitat, ha assenyalat que "agafo el repte amb molta il·lusió. Des de fa dos anys que estic treballant colze a colze amb en Jordi Masquef i amb la nova executiva del partit i, per tant, em sento molt reconfortada per la confiança que m'han fet tots els companys. Assumeixo aquesta responsabilitat amb un moment molt engrescador ja que, a banda de donar suport al nou alcalde, ens trobem de ple preparant les eleccions municipals del maig de l'any vinent".

De tota manera, es tracta d'una presidència temporal ja que, d'acord amb els estatuts del partit, després dels comicis s'ha de procedir a la renovació d'aquest càrrec a totes les agrupacions locals, per elecció dels associats a través de la corresponent assemblea.

Chantal Olivé va néixer a Balaguer i té 44 anys. És graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona. És la directora de compres d'una empresa comarcal dedicada a la fabricació i distribució de productes per hostaleria. Va començar a militar a Convergència Democràtica de Catalunya des de ben jove. Durant un temps va pertànyer a l'executiva del partit a Roses i ara fa dos anys es va associar al PDECAT, integrant-se també a la seva primera executiva.

Jordi Masquef ha expressat la seva satisfacció pel relleu, tot assenyalant que "Chantal Olivé ha estat una gran col·laboradora durant aquests dos anys i crec que gestionarà a la perfecció aquesta etapa fins a les eleccions municipals. Com vaig dir en el ple d'investidura, he assumit el càrrec amb la voluntat de ser l'alcalde de totes les figuerenques i de tots els figuerencs, sense excepcions i sense distincions ideològiques ni de cap mena. La decisió de deixar la presidència local del PDECAT és la conseqüència de les meves paraules. Això, però, no vol dir que renunciï al nostre projecte de ciutat ni als nostres principis polítics i ideològics, evidentment. Per això ens van escollir els ciutadans i per això estic associat al meu partit".