Suspès el judici d'un home acusat d'haver agredit i abusat sexualment d'una nena de 15 anys a la localitat de Figueres. Tot i que la vista estava fixada per a ahir al matí, no es va poder portar a terme perquè el processat no es va presentar. L'Audiència de Girona ha emès una ordre de crida i cerca en àmbit europeu per localitzar-lo, ja que no els consta que s'hagin pres les mesures necessàries i l'home podria disposar d'un passaport i estar fora del país.

Tal com es relata als escrits del ministeri fiscal, els fets pels quals ha de ser jutjat haurien succeït fa quatre anys, en un domicili de Figueres on vivien la seva parella i la filla d'aquesta. Una nit del mes de març, mentre la dona estava fora, el processat va aprofitar que ell i la nena -que en aquell moment tenia 15 anys- dormien al sofà per posar-li la mà a dins del pantaló i acariciar-li els genitals per fora de la roba interior mentre feia veure que estava adormit.

Als documents judicials consta que dues setmanes després s'hauria repetit la mateixa acció. L'endemà, la nena va manifestar la seva intenció de dormir a la seva habitació, i va ser quan llavors l'acusat va entrar cridant i desfent el llit. Durant aquesta escena hauria titllat la menor de «niñata» i de «filla de puta», assegurant-li «pels seus collons» que dormiria amb ell al sofà com fins llavors. A partir de llavors, els tocaments es van anar repetint cada dia i, fins i tot, en una ocasió l'home li hauria introduït un dit a la vagina. La nena va reaccionar donant-li una puntada per apartar-se.

Els escrits expliquen també un altre episodi, datat al maig del mateix any, quan aprofitant que la mare estava de vacances, l'home es va presentar al domicili amb marihuana. Va introduir a la menor a fumar porros amb ell i aquesta, després de manifestar que estava marejada, va anar a dormir. Al cap d'una estona, aprofitant-se del seu estat, el processat li va treure els pantalons i la roba interior, es va treure ell la samar­reta, i es va posar a sobre seu per intentar penetrar-la. La jove es va despertar i va intentar desfer-se de l'acusat, que la va agafar encara més fort i va aconseguir el seu objectiu. La nena es va desfer d'ell quan va aconseguir alliberar les mans i el va esgarrapar.

21 anys i mig de presó

Les acusacions consideren l'home responsable d'un delicte continuat d'abusos sexuals i un altre d'agressió sexual amb penetració. El ministeri fiscal li demana 21 anys i mig de presó i una indemnització de 10.000 euros en concepte de responsabilitat civil. L'acusació particular demana 18 anys amb la mateixa quantitat econòmica. La defensa en sol·licita l'absolució.