El grup de Ciutadans a Figueres exigirà dilluns en una trobada al nou alcalde, Jordi Masquef, un paquet de mesures urgents per «treure Figueres d'aquest mal pas». Entre altres peticions demana un pla integral de seguretat, mesures contra l'ocupació i la creació de l'Agència de Comerç, a banda d'un pla d'emergència social. Masquef està mantenint converses amb les formacions presents al consistori amb l'objectiu d'ampliar el govern i arribar a acords.

El portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que li traslladarà el conjunt de mesures durant la reunió prevista per dilluns vinent.

No obstant això, ha anunciat que, entre aquestes, posarà sobre la taula la necessitat de «realitzar un pla integral de seguretat, concretar mesures contra l'ocupació i els narcopisos, nomenar un regidor de turisme i reactivació econòmica i crear l'Agència de Comerç i Turisme, crear un pla d'emergència social i garantir la neutralitat institucional que està sent vulnerada de forma permanent pel govern local».

Amelló ha assegurat que «així podrem comprovar si realment el nou alcalde té voluntat de diàleg i consens o solament és xerrameca de cara a la galeria».

El portaveu taronja ha recordat que «portem pràcticament tot el mandat reclamant aquestes millores però el govern convergent ha estat desaparegut».

La trobada amb Cs forma part dels primers contactes que està establint el nou alcalde amb la resta de formacions per tal d'ampliar el govern. Masquef ja s'hauria reunit amb ERC i el PSC sense que fins ara hagin transcendit cap acord de govern.