La 17a edició de La Mostra de Muntanya i Aventura es tancarà aquest divendres i dissabte després d'estrenar el passat dia 14 a la sala La Cate, escenari de la programació. Després de les xerrades de l'esquiadora de muntanya Mireia Miró i de l'escaladora Sílvia Vidal, aquest divendres (21 h) serà el torn de l'alpinista Oriol Baró, que el 2001 va conquistar l'Himàlaia i que aquest estiu va intentar assolir el Gasherbrum IV per una nova ruta.

El festival de muntanya, un dels més prestigiosos del país, és organitzat pel Centre Excursionista Empordà i finalitzarà aquest dissabte (18 h) amb l'entrega de premis de la primera edició del concurs de Curtmetratges Autopodium Volkswagen. A més, hi haurà la projecció dels documentals Incògnita Patagonia, Solidream. Les Oeuvres du Pamir Pamir i Solo in Papua. En aquest sentit, comptaran amb la presència de Rai Puig, el protagonista del documental Solo in Papua.

Potències com Miró i Vidal

La Mostra va iniciar la primera activitat el dimecres passat amb la projecció de la pel·lícula Tracks, que organitzava conjuntament amb Diòptria.

El divendres, Mireia Miró va xerrar per als instituts, al Teatre El Jardí, i per als adults, al vespre, a La Cate.

Amb Miró, els organitzadors consideren que «La Mostra tanca la presència de la millor generació de corredors que ha donat Catalunya a l'esquí de muntanya i a les curses de muntanya, juntament amb en Kilian Jornet i en Marc Pinsach, tot i que puja un planter amb gran potencial».

La barcelonina, de 30 anys, va explicar com una generació de corredors catalans forjats al Pirineu varen assaltar els corredors alpins i els campionats del món, i ho varen aconseguir. Després d'uns temps de dubtes, es va endinsar en el salt base i el vol amb wingsuit (vestit amb ales).

L'endemà, per segona vegada a La Mostra, hi va fer acte de presència Sílvia Vidal, una escaladora de grans parets, en solitari, en indrets remots i en total aïllament. La seva darrera gran aventura va ser a la zona d'Alaska, a la paret del Xanadu, durant 53 dies, 17 dels quals en paret, i 540 km portant material. La seva trobada amb ossos, la força mental i la capacitat de sobreposar-se a situacions extremes va emocionar el públic.